image
 |  2 5 Листопада 2019 | 20:28

$100 тисяч хабара для НАБУ: голова держлісгоспу відкупився від СІЗО п'ятьма мільйонами

За голову Гутянського лісгоспу Віктора Сису, якого затримали за підозрою у дачі 100 тисяч доларів хабара старшому детективу Національного антикорупційного бюро, внесли заставу у 5 мільйонів гривень, і він вийшов з СІЗО.

Джерело: речник Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис у коментарі УП, джерела УП

"За директора одного з держпідприємств у Харківській області, підозрюваного у пропозиції хабара детективу НАБУ, вчора внесли заставу. Наразі підозрюваний уже вийшов із СІЗО", – йдеться в повідомленні.

2 листопада Вищий антикорупційний суд України заарештував Сису з альтернативою застави в розмірі 2,6 тисячі прожиткових мінімумів для працездатних осіб (або 4 мільйони 994 тисяч 600 гривень). Заставу вніс родич.

Наразі Сиса зобов'язаний носити електронний браслет і виконувати низку інших покладених на нього зобов’язань – не залишати населений пункт, де проживає, прибувати на всі виклики до суду тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештували директора держлісгоспу: пропонуаав детективу НАБУ 100 тисяч доларів

Передісторія від "УП":

31 жовтня НАБУ повідомило, що затримали директора одного з держпідприємств у Харківській області, який запропонував та дав старшому детективу бюро хабар у 100 тисяч доларів.

Нардеп від партії "Слуга народу" Олексій Кучер написав у Facebook, що за хабар у $100 тисяч затримали директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису.

У липні президент Володимир Зеленський провів на Харківщині екстрену нараду щодо вирубки лісів. Тоді він заявив, що незаконні вирубки на Харківщині контролює директор Гутянського лісгоспу Віктор Сиса. Голова держави зателефонував Сисі й попросив зайти в Офіс президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За незаконну порубку лісу волинянин може сісти за грати на 5-7 років

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити