image
 |  0 6 Серпня 2019 | 16:09

Саганюк нагадав бізнесу, що той має платити «білі» зарплати

Міський голова Петро Саганюк неодноразово звертав увагу на те, що бізнес має платити “білі” зарплати, сплачуючи відрахування до відповідних бюджетів та фондів.

Про це пише сайт Володимир-Волинської міської ради. 

На ранковій нараді 6-го серпня він назвав підприємства, завдяки яким середня зарплата у Володимирі-Волинському становить близько 9 тисяч гривень.

Зі слів очільника міста, серед основних підприємств, що працюють прозоро і чесно, сплачуючи податки в бюджет, є ПП “Володимир-Волинський “СКЛО-ЦЕНТР”, меблева фабрика “Гербор-холдинг”, ДП “Володимир-Волинське лісомисливське господарство” та інші суб’єкти господарювання. 

Завдяки таким підприємствам середня заробітна плата по місту за останні 7 місяців становить 8 тисяч 660 гривень. Натомість більшість підприємств у Володимирі-Волинському декларують “мінімалки”, сплачуючи зарплати “у конвертах”, таким чином ігноруючи “теорію суспільного договору” між державою та населенням, відповідно до якої громадяни беруть на себе обов’язок платити податки, а держава зобов’язується забезпечити дотримання суспільних благ для всіх громадян.

“Потрібно, щоб закон був не тільки для влади, а й для всіх – тоді буде порядок”, – наголосив Петро Саганюк.

У Володимирі-Волинському непоодинокі випадки, коли підприємство офіційно сплачує своїм працівникам мінімальну зарплату та неофіційно решту заробітної плати працівник отримує “в конверті”. Відповідно, тіньова зайнятість призводить до недоотримання коштів бюджетом.

Підприємцям варто нагадати, що добровільна сплата податків — це насамперед показник рівня соціальної та громадянської культури. Саме таким чином забезпечується баланс у відносинах між державою та громадянином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Саганюк «кришує» Свідерського?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити