image
 |  14 31 Липня 2019 | 15:12

Чому Саганюк «кришує» Свідерського?

Cкандальна новина про гучне затримання на хабарі заступника Володимир-Волинського міського голови – секретаря міської ради Олега Свідерського обростає новими подробицями. Найдивнішою в цій справі є позиція міського голови Петра Саганюка, який, схоже, вирішив, що може підмінити собою і слідчого, і прокурора…

Нагадаємо, що Олега Свідерського затримали через те, що він за гроші обіцяв посприяти у наданні дозволу на розташування на території міста малої архітектурної форми без належних на це дозвільних документів. Сума хабара, на якому упіймали Олега Свідерського, становила… 10000 гривень.

– Чому так мало? – запитує дехто.

– А звідки ви знаєте, скільки треба? Ми теж не знаємо. Зате знає мер міста Петро Саганюк, який на брифінгу зі ЗМІ публічно заявив, що це – ніщо інше, як просте «вибивання» ймовірних кандидатів на посаду мера.

«Він ніби грошей не брав. Олег каже, що ні з ким не домовлявся. Це просто провокація. Олег написав заяву на відпустку на період слідства. Буде рішення правоохоронних органів, що він винуватий, буде відповідне і моє рішення, і депутатського корпусу», – підсумував Саганюк.

Дивно чути зі слів відповідальної посадової особи, що його підлеглий «ніби грошей не брав». Звідки така впевненість? Мер Саганюк це на власні очі бачив? Чи сам був присутній на місці інциденту? Чи, може, взагалі – «в темі» і «в долі» всього, що там відбувалося. І чи не через це так легко відпустив підлеглого у відпустку за першою ж його заявою? Може, навіть сам же й порядив йому її написати. Адже такі слова та дії Петра Саганюка свідчать про його бажання підмінити в цій справі і слідчого, і прокурора…

Отже, за логікою Петра Саганюка, Олега Свідерського упіймали на хабарі лише за те, що він – імовірний кандидат на посаду мера міста. Можна подумати, що гучна історія із затриманням Свідерського є просто попередженням для інших: не суньтеся на посаду мера! Знають же, як «вибивати»…

От тільки дивно: якщо ймовірні кандидати на таку високу посаду у місті мають такі «слабкі місця», то що ж це за такі претенденти? Якщо їх здатні «вибити» ще навіть на підході до старту передвиборчої гонки.

Але хіба ми досі не здогадувалися, що у владі є хабарники? Корупціонерів наші непідкупні правоохоронці вряди-годи ловили – і вони відразу ж починали розповідати про розправу над ними. І тут Саганюк нічого нового не придумав. А мав би.

Де скликання позачергової сесії? Де усунення від посади? І що фактично означає: «написав заяву на відпустку на період слідства»? Це місто має йому ще й відпустку оплатити?! І головне питання: чому Саганюк «кришує» Свідерського? Чи не тому, що підлеглий може «потягнути» за собою і свого патрона?

Читайте також: Прикривається дітьми: заступник мера Володимира, якого піймали на хабарі, оскаржив запобіжний захід

Прикметний епізод цієї скандальної справи: намагання Олега Свідерського уникнути перешкод, які би заважали йому та його покровителю серйозно впливати на хід слідства. Прикриваючись трьома своїми дітьми, для яких він – нібито єдиний годувальник, Свідерський подав апеляційну скаргу на свій запобіжний захід, аби скасувати ухвалу першої інстанції, згідно з якою він мав перебувати під домашнім арештом протягом 2 місяців.

Днями Волинський апеляційний суд змінив Олегу Свідерському запобіжний захід: із цілодобового домашнього арешту – на перебування під домашнім арештом у нічну пору доби. Тобто, в денну пору доби підозрюваний може сміливо «вирішувати» свої питання.

Зрозуміло, що без серйозного покровительства такі справи так просто не вирішуються… Здогадайтеся, кому найбільш вигідно, аби вердикт апеляційної інстанції був саме таким?

Далі буде...

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити