image
 |  4 31 Січня 2019 | 08:44

Саме націоналістам слід довірити майбутнє Української держави, – Олександр Пирожик (ВІДЕО)

Історія переконливо засвідчує: ті, для кого «Україна – понад усе!», – українські націоналісти мають славну історію і традиції своєї боротьби, аби саме їм довірити майбутнє Української держави.

Про це заявив заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, виступаючи на Урочистій академії з нагоди 110-ї річниці від дня народження Провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери та 90-ї річниці з часу створення ОУН.

«Мені приємно, що на 40-му з’їзді ВО «Свобода», де вперше націоналісти прийняли рішення виставити єдиного узгодженого кандидата на найближчих виборах, це було підтверджено. Легендарний комбатант УПА Теодор Дячун, котрий зі своїми хлопцями знищив не одну сотню німецьких та російських окупантів, – сказав: «Саме вас, присутніх у цій залі націоналістів, які нарешті об’єдналися, я бачу спадкоємцями і ОУН, і УПА». Думаю, всі ми дозріли до того, щоб нарешті зробити усвідомлений, мудрий вибір. Бо настав той час, про який казав Степан Бандера, коли один скаже: «Слава Україні!» – і мільйони відгукнуться: «Героям слава!», – заявив у своєму виступі Олександр Пирожик. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти - одностайні: єдиний кандидат у Президенти - Руслан Кошулинський

Під час Урочистої академії «Ім’я як прапор», яка відбулася 30 січня 2019 року на сцені Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, виступили також заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець та науковець Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, історик і політолог Тарас Літковець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучан запрошують на «бандерівські» заходи «Від забуття – до визнання» та «Ім`я як прапор»

Зауважимо, що перед початком Урочистої академії у фойє драмтеатру розпочалася мистецька акція «Від забуття – до визнання», на якій демонструвалися світлини та документи, присвячені життю та боротьбі Степана Бандери та інших визначних діячів ОУН та УПА.

У мистецькій частині заходів прозвучало ряд музичних та хореографічних експозицій з тематики ОУН та УПА, – у виконанні творчих, самодіяльних та народних колективів і виконавців із міст Луцька та Ковеля, а також Ківерцівського, Рожищенського, Турійського районів.

Серед гостей Урочистої академії, які вийшли на сцену Волинського облмуздрамтеатру, – гурт «Кулі» у складі бійців АТО – володаря Гран-прі Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг-2017» Зиновія Медюха зі Стрия Львівської області та Максима Перев’язка з Рівненщини.

Організатори урочистостей – управління культури, з питань релігій та національностей обласної державної адміністрації та Волинський обласний науково-методичний центр культури, за підтримки Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради.

Ініціатором проведення вказаних заходів виступив депутат Волинської обласної ради Сергій Сівак (фракція ВО «Свобода»), котрий у грудні 2018 року скерував голові Волинської ОДА Олександру Савченку депутатське звернення з вимогою зорганізувати загальнообласні заходи, присвячені 110-ї річниці від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити