image
 |  4 2 Квітня 2023 | 14:23

Самоліквідація: окупанти часто гинуть через зловживання алкоголем

Від початку повномасштабного вторгнення росія втратила понад 200 тисяч людей.

Проте, як інформує розвідка Міністерства оборони Великої Британії, значна частина втрат спричинена небойовими причинами, передає УНН.

В щоденному огляді розвідка посилається на російський Telegram-канал, який 27 березня повідомив про "надзвичайно високу" кількість інцидентів, злочинів і смертей, пов'язаних із вживанням алкоголю серед розгорнутих російських військ.

"Однак, оскільки пияцтво поширене в більшій частині російського суспільства, то воно довгий час розглядалося як негласно прийнята частина військового життя, навіть під час бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Серед інших основних причин небойових втрат, за оцінкою британської розвідки, є неналежна підготовка з поводження зі зброєю, дорожньо-транспортні пригоди й травми, пов’язані з погодними умовами, як-то переохолодження.

"Російські командири, скоріше за все, вважають, що поширене зловживання алкоголем особливо негативно впливає на боєздатність. Однак, оскільки зловживання алкоголем поширене в більшій частині російського суспільства, його вже давно негласно вважають частиною військового життя, навіть під час бойових дій", – зазначає розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники відбили понад 70 ворожих атак - Генштаб

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити