image
 |  0 18 Травня 2018 | 09:46

Санкції в дії: «Лабораторія Касперського» емігрує до Швейцарії, – ЗМІ

Компанія «Лабораторія Касперського» (Kaspersky Lab) вирішила перемістити свою основну інфраструктуру з Росії до Швейцарії.
Про це повідомляє сайт «Укрінформ».
Компанія «Лабораторія Касперського» (Kaspersky Lab) вирішила перевезти свою основну інфраструктуру з Росії до Швейцарії, після того як стало відомо, що Кремль використовував антивірусне забезпечення компанії для викрадення секретної інформації в США, - йдеться у повідомленні.

Компанія планує до кінця 2019 року завершити процес перевезення основної інфраструктури. Це коштуватиме їй приблизно 12 мільйонів доларів США.
Як повідомлялося, 15 травня стало відомо, що уряд Нідерландів ухвалив рішення відмовитися від використання антивірусного програмного забезпечення компанії «Лабораторія Касперського» (Kaspersky Lab) з міркувань національної безпеки.
18 вересня 2017 року Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення Kaspersky Lab федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і загрозою для національної безпеки.
Пізніше стурбованість за свою інформбезпеку у зв'язку з використанням Kaspersky Lab висловлювали й інші країни, зокрема Велика Британія. На початку грудня британський уряд випустив попередження про ризики для безпеки при використанні російського антивірусного програмного забезпечення Kaspersky Lab.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити