image
 |  5 27 Червня 2019 | 20:29

Санкції проти РФ продовжили ще на півроку

В Євросоюзі остаточно формалізували рішення лідерів держав і урядів країн-членів ЄС, ухвалене на саміті 20 червня, щодо продовження дії антиросійських санкцій.

Про це пише УНІАН

Рада ЄС до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій Європейського Союзу, які пов'язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії. Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської ради. "27 червня 2019 року Рада ЄС продовжила економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, до 31 січня 2020 року", - сказано у повідомленні.

Таким чином, рішення лідерів держав та урядів країн-членів ЄС, ухвалене на саміті Євросоюзу 20 червня, сьогодні було офіційно затверджено. Відповідне рішення було ухвалено після заслуховування оновленої інформації від канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона щодо стану виконання Мінських угод, з реалізацією яких пов'язано збереження санкцій. Пропустить через 19 "Після отримання наданої оновленої інформації Європейська рада закликала до термінового відновлення переговорів з метою виконання Мінських угод та для вжиття заходів, націлених на зміцнення довіри між сторонами.

У цьому контексті лідери ЄС одностайно погодилися зберігати економічні санкції проти Росії. Рада ЄС формалізувала це рішення сьогодні на основі письмової процедури", - наголошується у повідомленні. Ці заходи стосуються фінансового, енергетичного та оборонного секторів РФ, а також застосування товарів подвійного призначення. Санкції спочатку були запроваджені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дестабілізаційні дії Росії проти України. У вересні 2014 року ЄС посилив ці санкції.

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році Євросоюз запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього Євросоюз неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку. Востаннє Єврорада у грудні 2018 року продовжила чинність економічних санкцій проти РФ. Термін дії цих санкцій спливає 31 липня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед полонених у Мінську - волинянин

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити