image
 |  2 18 Жовтня 2019 | 17:06

Савченко і Рубана можуть знову арештувати

Суд з 7 травня досі не розглядає клопотання про тримання під вартою колишнього народного депутата Надії Савченко й екскерівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на відповідь ГПУ на запит.

"7 травня 2019 року прокурорами заздалегідь, до початку підготовчого судового засідання, до Броварського міськрайонного суду Київської області подані клопотання про застосування до обвинувачених запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, які до теперішнього часу судом не розглянуті".

У ГПУ наголосили, що наполягають на арешті Савченко і Рубана, "враховуючи наявність обґрунтованого обвинувачення у вчиненні ними тяжких й особливо тяжких злочинів", ризиків, що вони можуть переховуватися від суду, впливати на свідків чи перешкоджати провадженню іншим чином.

Генеральна прокуратура заявляє, що можливість запобігти цим ризикам шляхом застосування більш м’яких запобіжних заходів, окрім як тримання під вартою, відсутня.

Читайте також: «Викрадали людей і вирізали органи»: в Україні приватна клініка торгувала людськими нирками і серцями

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити