image
 |  450 21 Серпня 2024 | 15:38

СБУ спільно з Нацполіцією викрили настоятеля храму УПЦ (МП), який поширював наративи кремля

Служба безпеки України задокументувала підривну діяльність клірика Вінницької єпархії УПЦ МП, настоятеля храму Калинівського благочиння, який публічно виправдовував збройну агресію РФ.

Про це повідомляють на офіційних сторінках СБУ та Нацполіції, - пише ВолиньUA.

Йдеться про настоятеля храму Калинівського благочиння, який публічно виправдовував збройну агресію рф та очікував на прихід окупантів на Вінниччину.

За матеріалами справи, у спілкуванні з вірянами протоієрей вихваляв путіна та закликав до підтримки рашистів.

Також він поширював прокремлівські наративи серед прихожан релігійної громади через Телеграм.

Із так званих "православних" каналів чоловік поширював пропаганду Кремля про "священную войну против Запада впавшего в сатанизм", мета якої – потрапляння всієї території України "в зону исключительного влияния России".

Також серед дописів є історії про "ополченця з ЛНР", який нібито побував в українському "концтаборі", та про вигаданий касетний удар української армії по дитячому пляжі на Донеччині з багатьма жертвами.

В СБУ повідомляють, що ініційована ними експертиза підтвердила факти злочинних дій, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Під час обшуків у помешканні фігуранта вилучено мобільний телефон та комп’ютерну техніку, яку він використовував для поширення ворожої пропаганди.

Читайте також: У жителя Нововолинська вилучили зброю та боєприпаси (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити