image
 |  25 19 Листопада 2020 | 23:08

Ще одна сільрада на Волині розподілила землі між родичами

Напередодні зміни влади обранці Топільненської громади роздали землі. А в Топільненській сільській раді приховали розподіл землі між родичами депутатів.

Про це пише Район.Рожище.

У вересні цього року у відповідь на запит про публічну інформацію з сільради написали, що у 2020 році роздали 24 земельні ділянки. Про це Район.Рожище писав у публікації У Топільненській сільській раді виділили понад 38 гектарів землі.

Та згодом з’ясувалося, що ця інформація не відповідає дійсності. В розпорядження кореспондентів видання потрапили копії рішень Топільненської сільської ради з прізвищами, яких не було в офіційній відповіді органу місцевого самоврядування. І згодом ви дізнаєтесь чому.

Отримавши ці рішення, запитувачка зателефонувала до секретарки Топільненської сільської ради Олени Кобзар, яка нині виконує обов'язки голови. Розмову передаємо дослівно:

– Скажіть, ви надали мені повну відповідь на мій запит?

– Землевпорядник вам підготувала таку інформацію, скільком людям вже затвердили проект землеустрою. Шо ми вже точно знаємо, скільки в їх землі. Насправді ми виділили більше земельних ділянок, але в людей ще немає документів.

– Але в моєму запиті було про рішення, прийняті Топільненською сільською радою про виділення землі. Не затвердження, а виділення. Мені в руки попали копії таких рішень, де земля виділялась навіть неповнолітнім. Наприклад, Філіпчук Денис Валерійович. Він неповнолітній. На підставі чого ви виділили йому земельну ділянку? Він сам звертався в сільську раду?

– Сам звертався. З заявою. Там є документи в нас від нотаріуса. Згідно закону з 14 років ми маємо право виділяти, але там є нотаріально оформлено, батьки завірили. В нас є всі документи.

– Скільком неповнолітнім сільська рада виділила ці землі?

– Двом.

– Чому в рішеннях немає кадастрових номерів?

– Своїми рішеннями ми лише даємо дозвіл на виготовлення проектів землеустрою. Людина наймає, приїжджає землевпорядник, заміряє, кому скільки сотих виділили. Тоді в земельному виготовляють кадастровий номер і дають нам на затвердження. Отоді ми вже маємо кадастровий номер ділянки.

– Виходить, ви мені дали неправдиву відповідь. Ви збрехали?

– Ну, чому збрехали? Землевпорядник дзвонила в адміністрацію і нам сказали давати таку відповідь про таку землю, на яку вже є затверджений проект землеустрою, де ви знаєте вже що людина зробила документ і є вже площа тої земельної ділянки. Якщо вам треба таке, то ми вам ше таку відповідь дамо.

– Багато атовцям відмов. На підставі чого?

– Вони всі хочуть по 2 гектари. У нас нема стільки землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Собі і родичам: як у селі під Луцьком депутати вночі землю «поміж своїми» ділили (ВІДЕО)

А зараз про тих, кому землі вистачило і чиї прізвища приховали посадовці Топільненської сільської ради.

Отже, цього року 0,4 гектара отримав Філіпчук Валерій Ярославович – чоловік депутатки Рожищенської райради Оксани Філіпчук, її неповнолітній син Денис Філіпчук також став власником такої ж ділянки. 0,4, гектара дісталося і братові Владиславу Бачуну. По два гектари топільненської землі отримали мама Віра Бачун та свекруха Тетяна Філіпчук. Таким чином за червень-липень сім’ї депутатки виділили 5,2 гектара.

Перепало і дружині голови земельної комісії Топільненської сільської ради Тетяні Кузаві. Їй виділили два гектари, а доньці Власті – 0,4 гектара.

Понад гектар отримав і колишній землевпорядник Рожищенської міськради Анатолій Колядинський.

Також землю отримали син і невістка депутата Леоніда Бондарука – Богдан Бондарук та Юлія Бондарук, син і невістка секретарки Олени Кобзар – Юрій Кобзар і Альона Кобзар.

Також ділянки виділили сину і дружині депутата Івана Клімовича – Андрій Клімович та Ірина Клімович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельний дерибан у селах під Луцьком вимагає жорсткої реакції, - депутат Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити