image
 |  0 25 Квітня 2020 | 13:41

Що буде з відомою кав'ярнею Луцька після карантину?

Луцька кав'ярня-кондитерська, у якій офіціантами працювали хлопці з синдромо Дауна, через карантин зачинена. Соціальний заклад втратив клієнтів та прибутки, - розповідає співвласниця кав'ярні Олена Мельник.

Нагадаємо, Лариса Новосад і Олена Мельник два місяці тому відкрили у Луцьку кав'ярню, у якій офіціантами працювали їхні сини із синдромом Дауна.

Нині, розповідає Лариса Новосад, син вдома, за роботою сумує.

Співвласниця кав'ярні Лариса Новосад "Коли я їхала сюди, мій син Валентин дізнався, куди я їду, то сильно засмутився, тому що він тут жив, він себе тут відчував повноцінно. Він знав, що біля друзів, спілкується."

Ще один працівник кав'ярні - Андрія Мельника. Хлопець розповідає про роботу, яку втратив через карантин.

Працював у кав'ярні Андрій Мельник "Ми беремо і кладемо присипки, варимо каву і тоді вона готова. Запитуємо в людей, яку каву: міцну чи не дуже."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяну надбавку до зарплат отримала лише частина волинських медиків

Олена Мельник каже: через карантин заклад закрили, клієнтів втратили, нині міркують, як подолати фінансові труднощі.

Співвласниця кав'ярні Олена Мельник "Найбільші виклики це оплата оренди, комунальних, зарплат, на які ми не знаємо чи зможемо витягнути це після карантину. Запасів або, як зараз кажуть, якоїсь подушки, за яку ми могли б трошечки протриматися немає. Ми ще маємо сплатити за обладнання і в такому тривожному очікуванні весь малий бізнес, а наше підприємство ще й соціальне, бо в нас працюють люди з інвалідністю. Намагаємося шукати шляхи виходу з цієї ситуації."

Детальніше - у сюжеті Суспільного Волині.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити