image
 |  0 20 Липня 2019 | 14:14

Щоденно до Луцькради надходить біля півсотні скарг на сморід у місті

17 липня на замовлення міської ради Волинським обласним лабораторним центром МОЗ України було проведено середньодобове дослідження якості повітря на межі санітарно-захисної зони відстійників (полів фільтрації) ПАТ “Гнідавський цукровий завод”. Лабораторний аналіз засвідчив перевищення гранично допустимої концентрації у атмосферному повітрі (середньодобові) — по аміаку в 2,35 раза, по сірководню в 1,4-2,1 раза. Сморід відмічався в усі години відбору.

Про це інформує Відділ екології на сайті Луцької міської ради.

Протягом доби 17 липня до групи оперативного реагування надійшло 67 скарг громадян на нестерпний сморід з вул.Львівської, Спепової, Баранова, Даньшина, Ш.Руставелі, Мурашко, Європейська, Боженка, Станіславського, Др.Народів, Вересая, Грабовського, Гостинної, Бенделіані, М.Вовчка, Черняховського, Корольова, Стара Дорога.

Протягом 18 липня надійшло 45 звернень зі скаргами на нестерпний сморід. Звернення почали надходити після 20.00 години та протягом ночі. Район, звідки надходили звернення, не змінився — це південно-західна околиця міста (район вул.Львівської, АС-2, садівничий масив “Світанок”, ДПЗ).

Сьогодні до міської ради надійшло звернення від трудового колективу ТОВ “Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ” за підписом 3511 працівників, які висловлюють своє занепокоєння екологічною ситуацією, яка склалася у місті Луцьку, яка створює нестерпні умови праці на підприємстві.

15 липня на сайті Президента України зареєстровано електронну петицію№22/066036-еп “Запобігання екологічній катастрофі в м.Луцьку та на прилеглих територіях” за ініціативою лучанина Герасимчука Олександра.

Сьогодні в районі відстійників знову стоїть нестерпний сморід. На засідання тимчасової міжвідомчої комісії з подолання негативної екологічної ситуації у місті, яке відбудеться сьогодні 19 липня запрошено керівників ПАТ “Гнідавський цукровий завод” та ТзОВ “БіоПЕК” для надання пояснень про причини смороду, який продовжує тероризувати людей та вжиті заходи для його припинення.

Читайте також: Пішоходи-хами: у Луцьку діти ледве не потрапили під колеса авто (ВІДЕО)

Управління охорони здоров’я Луцької міської ради зобов’язало керівників підпорядкованих комунальних підприємств здійснювати щоденний моніторинг звернень громадян зі скаргами на стан здоров’я, які пов’язують із забрудненням повітря.

У зв’язку із загрозою для здоров’я населення міста і з метою запобігання виникнення отруєнь, реагуючи на факт забруднення атмосферного повітря міською радою направлено листи та результати досліджень до Прокуратури міста, Головного управління Держпродспоживслужби та Державної екологічної інспекції про вжиття заходів реагування відповідно до повноважень згідно чинного законодавства та нарахування шкоди підприємствам-забруднювачам атмосферного повітря за забруднення навколишнього середовища.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити