image
 |  2 7 Жовтня 2020 | 17:59

Сервісні центри МВС Волині розпочали видачу нових номерних знаків для електрокарів

Сучасний світ вимагає раціонального підходу в усьому. Електрокари - це ті авто, що здатні зекономити гроші, дарувати комфорт і головне - не забруднювати природу.

Про це інформує Регіональний сервісний центр МВС у Волинській області.

- З кожним роком в Україні стрімко зростає реєстрація такого транспорту. Станом на сьогодні на Волині кількість власників електрокарів становить - 284, - розповідає начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС Григорій Бахал.

- Тепер для таких ТЗ передбачено спеціальні номерні знаки. Вони відрізняються не тільки ЗЕЛЕНИМ кольором, але й літерацією (латинський алфавіт).

ZE - одна із літеросполук, що позначає серію для електрокарів, або ж серії: TV,TW,TY,TZ - для таксі з електричним двигуном. Відтепер електричний транспорт зможе паркуватися на спеціально відведених машиномісцях. Також зможе користуватися перевагами дорожніх знаків «Для електромобілів», «Крім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів».

Крім того, ці номерні знаки, хоч і «зелені», все ж будуть розпізнаватися навіть камерами, що працюють в чорно-білому режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ремонтні роботи у Луцьку: понад 100 споживачів тимчасово без газу

Тим, хто хоче зареєструвати такий транспорт, треба знати, що процедура реєстрації не відрізніється від традиційної, варіюється лише сума оплати даної послуги в залежності від категорії транспортного засобу (легкові, вантажні чи мототранспорт) і країни виробника,- зазначив керівник.

Отримати додаткову інформацію та проконсультуватися можна за телефоном (0332)-74-91-15 або в повідомленнях на Фейсбук-сторінці Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області. Дізнатися новини сервісних центрів MBC – на сайті vol.hsc.gov.ua

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити