image
 |  7 5 Грудня 2020 | 18:39

Сесійну залу Волинської облради хочуть облаштувати пандусами

Облаштування сесійної зали обласної ради пандусами - одне із пріоритетних завдань на наступний рік.

Це питання обговорювали на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, - пишуть на сайті Волиньоблради.

Проблему доступності у сесійну залу людей з інвалідністю, зокрема візочників, порушив присутній на засіданні комісії депутат Іван Мирка. Він припускає, що подбати про це вже найближчим часом має керівництво комунальної установи "Управління будинком обласної ради", або ж профільне управління облдержадміністрації.

"На мою думку, всі депутати обласної ради мають продемонструвати своє ставлення до цієї проблеми. Можливо профільна комісія зможе якимось чином вплинути на те, щоб у проєкті бюджету на 2021 рік було закладено кошти на відповідні заходи. Можливо спершу тимчасового характеру, а надалі необхідно буде облаштувати повноцінне місце для роботи у сесійній залі та можливість безперешкодного доступу для людей з інвалідністю і зокрема - депутата обласної ради Артема Запотоцького. Є багато різних варіантів це зробити. Зокрема, можна тимчасово облаштувати заїзд, як зараз практикують у багатоповерхівках - з відкидними рейками, а надалі будемо діяти згідно бюджетних можливостей ", - зауважив він.

Голова обласної ради Григорій Недопад, який відвідав засідання цієї комісії зауважив, що незабаром в обласній раді стартуватимуть бюджетні слухання де варто розглянути це питання, як одне із пріоритетних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підгайцівський голова-мільйонер зажадав 300 % премії на 2021 рік

"На бюджетних слуханнях будуть присутні депутати та керівники комунальних установ, зокрема й "Управління будинком обласної ради". У проєкті бюджету на наступний рік слід закласти необхідну суму коштів на встановлення пандусів двох, трьох пандусів, яких не вистачає для безперешкодного доступу людей на візках у сесійну залу обласної ради. Думаю, що у цьому питанні всі будуть одностайними і ніхто не буде проти", - наголосив він.

В результаті нетривалого обговорення депутати рекомендували адресувати відповідне звернення постійній комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики облради, аби на 2021 рік було передбачено виділення коштів на облаштування пандусів для безперешкодного доступу до сесійної зали та санвузлів для людей з інвалідністю.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити