image
 |  5 11 Грудня 2018 | 14:47

Сейм Литви виступає за нові санкції проти Росії

Сейм Литви у зв'язу із захопленням українських моряків у районі Керченської протоки закликає міжнародну спільноту запровадити нові санкції проти Російської Федерації. Зокрема, пропонується відключити Російську Федерацію від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів (SWIFT).

Про це пише Український тиждень. 

Як йдеться у повідомленні на сайті литовського Сейму, відповідну резолюцію підтримали 79 депутатів, двоє утрималось і жоден не голосував проти. 

Зокрема, у документі визначено три вимоги, серед яких висловлюється термінова необхідність передачі контролю над Керченською протокою Організації Об'єднаних Націй та передача контролю на окупованими Росією територіями в Україні миротворчій місії ООН. Також литовські депутати закликають Росію звільнити усіх українських політичних в'язнів та військовополонених. 

"Якщо Росія не забезпечить виконання цих вимог у найближчий час або виступить проти цих рішень, пропонується запровадити всеосяжні санкції, в тому числі на російський газовий, нафтовий та фінансовий сектори, і зокрема виключення її з системи SWIFT", - йдеться у резолюції. 

Крім того, в Сеймі підтримують посилення присутності НАТО у Чорному морі та закликають ЄС і Альянс розширити та змінити санкції проти Росії. Разом з тим, вони закликають ЄС та НАТО посилити взаємодію з Україною шляхом зміцнення її оборонного потенціалу, сприяння втілення реформ та забезпечити, аби Україна до 2027 року була належно готовою розпочати переговори про вступ в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cавченко продовжує безславну політику Гунчика

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити