image
 |  0 15 Серпня 2021 | 15:51

Шахрайка оформила кредити на 40 українців

Правоохоронці викрили жінку, яка незаконно оформлювала онлайн-кредити на сторонніх людей.

33-річна жителька Кривого Рогу в облікових записах жертв знаходила дані для ідентифікації особи та оформлення кредитів, повідомляє кіберполіція спільно з Мінцифри й НБУ.

Шахрайка підробляла паспортні дані та змінювала фінансові номери людей, яких ошукувала. Отже, у неї з'являвся доступ до онлайн-банкінгу осіб і можливість красти кредитні гроші й оформлювати нові кредити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада планує закупити близько 1 км нових килимів на 1 млн грн

Через неї постраждали майже 40 людей, а сума збитку перевищила 300 тис. грн. Кіберполіція зафіксувала, що передавання даних робили через BankID і вхід у застосунок "Дія".

Під час розслідування фахівці підтвердили захищеність "Дії" зазначають у Міністерстві цифрової трансформації. Запевняють, що неможливо отримати кредит онлайн із використанням цифрових документів застосунку без участі їх власника. Кіберполіція проаналізувала 1500 звернень українців щодо шахрайства з кредитами. У жодному з них "Дія" не була причетна, що також підтверджує безпеку цифрових документів.

У Мінцифри радять дотримуватись простих правил безпеки, щоб не стати жертвами шахраїв. Слід подбати про захист фінансового номера, тобто заборонити віддалену заміну SIM-картки в мобільного оператора або перейти на контрактне обслуговування. Треба завжди використовувати подвійну автентифікацію на всіх сервісах. Не залишати копії персональних даних у місцях, до яких можуть отримати доступ шахраї. Не публікувати свій фінансовий номер на платформах оголошень та в соцмережах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити