image
 |  0 1 Вересня 2021 | 21:40

Школа, дитсадок і коледж: як у закладах освіти Луцька відзначили День знань (ВІДЕО)

У дошкільних, середніх та професійних навчальних закладах обласного центру Волині 1 вересня розпочався освітній процес. У школах Луцька навчатимуться 35 тисяч учнів, із них – 3 600 першокласники.

Про це повідомив «Суспільному» керівник міського департаменту освіти Віталій Бондар.

Дитсадки в Луцьку цьогоріч відвідуватимуть 10 тисяч вихованців. Суспільне побувало в дитсадку № 20, Луцькому кооперативному коледжі та НВК № 10.

У школі № 10 перед початком лінійки вишикували учнів із дотриманням дистанції. На відстані від школярів були і батьки, і родичі. На лінійку запросили усіх учнів перших й одинадцятих класів, та по одному класу з інших паралелей.

Як розповів директор навчального закладу Олег Михальчук, у навчальному закладі здобувають середню освіту 1 235 учнів, із них 119 першокласників.

«Працюватимуть у дві зміни. У разі локдауну до дистанційного навчання працівники школи готові», – розповів директор Олег Михальчук.
«Вчителі багато мають напрацювань з різноманітними платформами. Через різні засоби зв’язку, ми будемо проводити уроки в будь-якому випадку. Але уроку очного ніхто ніколи не замінить. Тому я сподіваюсь, що в цьому році, ми пройдемо без карантинів», – додав керівник школи.

Лінійка у навчально-виховному комплексі № 10 тривала пів години, потому у навчальних класах відбувалися виховні години.

«До Луцького кооперативного фахового коледжу цьогоріч вступили понад 50 студентів», – говорить викладачка Ірина Ососкало.

Урочистий захід 1 вересня, куди запросили абітурієнтів, організували на вулиці з дотриманням протиепідемічних заходів.

З першого вересня також розпочав освітній процес дошкільний навчальний заклад № 20. Батьків на територію садочка не пускали, виховательки заводили дітей у групи самостійно, попередньо вимірявши температуру.

Лучанка Людмила Мельник каже: День знань – свято в сім’ї, адже нині розпочинають навчальний рік троє її дітей.

«Дуже великий старт садочок дає. Вихователі дають багато знань. Це перші знання і батьки так не навчать, тому що вихователі є авторитетами. Якщо садочок, то дитина сумує, так само за школою – середній син хоче до школи», – розповіла мама трьох дітей.

Усього на Волині 143 тисячі учнів, першокласників – 14 тисяч, розповіла Суспільному заступниця начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарячий обід у школах Луцька здорожчав: хто і як формує ціну? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити