image
 |  24496 12 Грудня 2023 | 16:46

Школи на Волині переходять на дистанційне навчання

З 11 грудня на дистанційне навчання в області перевели шість закладів освіти у Володимирському, Луцькому та Ковельському районах. Такі заходи пов'язані з захворюваністю дітей.

Про це Суспільному розповіла головна державна санітарна лікарка області Наталії Янко.

У Боратинській громаді на карантин через гострі-респіраторні захворювання пішли учні початкової ланки Боратинського ліцею, а з 12 грудня підуть усі учні Коршівської гімназії, розповів керівник відділу освіти громади Олександр Хомич.

«Стан здоров’я учнів, яких у громаді 2 600, моніторили протягом вихідних. У Коршівській гімназії навчається 78 учнів, 11 грудня в школу не прийшли 38 дітей», — каже Олександр Хомич.

На Волині деякі школи переходять на дистанційне навчання: у чому справа

У Боратинській школі, десять кабінетів, у яких навчаються учні перших-третіх класів теж порожні, діти на карантині. В навчальному закладі вжили превентивні заходи щодо запобігання поширення інфекційних захворювань, каже ліцею Світлана Торбик.

«В початковій школі навчаються 250 учнів, з них 75 захворіли. Старші класи ходять на уроки», — розповідає керівниця ліцею.

На Волині деякі школи переходять на дистанційне навчання: у чому справа

У сільській амбулаторії спостерігають підвищений рівень звернень пацієнтів різного віку з підозрою на ГРВІ, каже завідувачка медзакладу Оксана Чертюк.

«По нашому закладу безпосередньо за останній тиждень зверталось 177 людей, з яких 12 були швидкими тестами підтверджений COVID, у всіх легкий і середньо тяжкій перебіг, госпіталізованих пацієнтів не було», — говорить лікарка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити