image
 |  7 6 Грудня 2019 | 17:07

Сховав в лісі і втік: волинські активісти зловили крадія лісу (ВІДЕО)

У ДП «Ківерцівське лісове господарство» на гарячому зловили чоловіка, який незаконно зрубав і намагалися вивести з лісу понад 15 стовбурів вільхи.

Відео опублікували на сторінці Всеукраїнської громадської організації «Автоєвросила. Волинь» у facebook, - пише Волинь24.

Увечері 28 листопада, активісти за допомогою фотопасток, які знаходяться в ківерцівському лісі, виявили трактор, який перевозив понад 15 стовбурів вільхи. Як з’ясували згодом, крадієм виявився робітник лісничого Муравищанського лісництва Ківерцівського ЛГ Павла Моржановського Юрій Павлючук.

«Десь біля 17-ї години їхав трактор. Ми подзвонили одному, другому, третьому. Сто процентів, що в лісництві є хтось «нечистий на руку». Бо після того, як ми повідомили, водій різко розвернув трактор, сховав його в лісі і втік», – розказали учасники ГО «Автоєвросила» Ігор Роганов та Валентин Федорук.

На відео активісти показали трактор, загружений вільхою. Жодного чіпа на деревині немає.

До місця, де залишили трактор, підійшли лісничий Муравищанського лісництва Ківерцівського ЛГ Павло Моржановський і завідувач сектором охорони і захисту лісу Віталій Півовар.

Активісти запитали, чи знають вони, чий це трактор. Ті зазначили, що мають припущення. Один з них зателефонували підозрюваному і сказав прийти, щоб пояснив, чому його трактор загружений деревиною без чіпів і чому він покинув транспортний засіб, а сам втік.

Юрій Павлючук, прибувши на місце, пояснив, що працює на лісничого Муравищанського лісництва Ківерцівського ЛГ Павла Моржановського 11 років, з незаконно зрубаними деревами його зловили вперше.

«Ну що я можу сказати… Зловився я, і все. Штрафуйте та й все. Винуватий я, більш такого не буде. Щоб ви собі мали орієнтир, я, слава Богу, 11 років працюю в лісгоспі», – сказав він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дивно чути оцінки від дилетанта у лісовій сфері, – Грицюк про Бондаря

Коли активісти запитали, звідки у нього вільха, Павлючук відповів, що сам зрізав дерева. Він запевнив, Моржановський не є замовником. Про присутність на місці активістів дізнався з телефонного дзвінка.

На нього склали протокол по статті 65 (незаконна вирубка деревини).

«Вкотре хочемо привернути увагу компетентних органів до критичної ситуації, яка відбувається в Ківерцівському лісгоспі. Щось по трохи рухається, якась робота йде: звільняються лісники, змінюються лісничі, все йде в правильну сторону.

Не треба зупинятися, а йти далі. У нас три найбільших злодії, які поступово відходять від відповідальності. На нашу думку, це лісничий Сокиричівського лісництва Леонід Чубай, його заступник Віктор Вишневський і лісничий Муравищанського лісництва Ківерцівського ЛГ Павло Моржановський – це люди, яких ми зловили з краденою вільхою», – прокоментували ситуацію учасники ГО «Автоєвросила» Ігор Роганов та Валентин Федорук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити