image
 |  0 25 Лютого 2019 | 18:06

Штраф 800 гривень за куріння отримає водій луцького тролейбуса (ФОТО)

Водій луцького тролейбуса № 15 порушив правила користування міським пасажирським транспортом, курячи цигарку під час їзди. За це він може бути оштрафований на 700-800 гривень, як мінімум за один факт куріння.

Це відбулося 25 лютого близько 8:00. Порушення зафіксував журналіст Вадим Панафідін. На той момент тролейбус їхав проспектом Перемоги біля школи № 5, - про це інформує «Перший».

Юнак оприлюднив фото- і відеодокази на своїй сторінці у Фейсбуці, при цьому назвавши явище «новим трендом в громадському транспорті».

«Почав курити під час руху, на світлофорі, коли була зупинка, то з відео видно, що в нього вже півцигарки. На світлофорі докурив і викинув недопалок через вікно на дорогу», – у коментарі «Першому» повідомив Вадим Панафідін.

Він зауважив, що вже поскаржився на водія на платформу «Відкрите місто».

Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц повідомив, що водій без покарання не залишиться.

«На жаль, бувають такі факти. Ми з цим боремось. Як мінімум буде знята премія, оголошена догана. Це водій першого класу, на підприємстві працює 35 років. Особливих зауважень до нього немає. Безпеки руху дотримується, але іноді трапляються такі факти. Ми нещадно боремось. 700-800 гривень як мінімум він втратить за один факт куріння», – сказав Пуц.

Він додав, що маршрут № 15 не має кінцевої зупинки, тому є водії, які курять прямо в транспорті. 

Відповідно з пунктом 7.8.14 Правил користування міським пасажирським транспортом (тролейбусом, автобусом) у м. Луцьку, водіям куріння за кермом заборонене.

«Під час руху не розмовляти по мобільному телефону, в т.ч. за допомогою аксесуарів (дане обмеження не стосується підтримання зв'язку із диспетчером), не розмовляти з пасажирами, їсти, пити, палити, слухати радіоприймач, магнітофон та транслювати в салон музику», – йдеться у документі.

Згідно з цими правилами, паління заборонене також пасажирам:

«Пасажирам забороняється: палити або користуватись електронними сигаретами, приймати наркотики або вживати алкоголь всередині транспортних засобів та на зупинках громадського транспорту». 

  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити