image
 |  4 1 Травня 2020 | 21:18

Шукали 3 роки: директора Ковельської філії держпідприємства «Укрветсанзавод» узяли під варту

Директора Ковельської філії державного підприємства "Укрветсанзавод", який три роки перебував у розшуку, взяли під варту.

Як інформують у прокуратурі Волинської області, суд задоволив підтримане Ковельською місцевою прокуратурою клопотання слідчих про обрання директору Ковельської філії державного підприємства "Укрветсанзавод" запобіжного заходу у виді тримання під вартою. 

🔹Три роки посадовець перебував у розшуку.

🔹Ще у квітні 2017 року йому повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та забрудненні земель відходами внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 239 КК України).

🔹Слідство встановило, що керівник підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем та порушуючи низку норм чинного законодавства, аби уникнути витрат на переробку відходів, забезпечив розміщення й захоронення загиблих тварин і відходів від переробки сировини тваринного походження на земельній ділянці площею понад 3 га у Ковелі. 

🔹У такий спосіб посадовець спричинив забруднення земель відходами, створив небезпеку для довкілля, а також заподіяв йому шкоду на суму більш ніж 1 мільйон гривень. 

🔹29 квітня 2020 року підозрюваного затримано в Київській області. 

🔹Він доправлений на Волинь і, згідно з рішенням суду, перебуватиме під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гунчик в «Укроборонпромі» за рік отримав 851 тисячу гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити