image
 |  2 10 Квітня 2020 | 08:46

Сидіти вдома в закритому приміщенні – це теж певний ризик, – луцький лікар (ВІДЕО)

Лікар-пульмонолог з Луцька Олег Яковенко рекомендує лучанам виходити на прогулянки під час карантину, втім, обов’язково з дотриманням усіх карантинних обмежень, запроваджених урядом.

Про це він розповів 9 квітня в ефірі програми «Позиція» на «12 каналі».

«Сидіти вдома в закритому приміщенні – це також є певний ризик. Ми говоримо про коронавірусну інфекцію, але, окрім неї, навколо нас є багато інших інфекцій, які живуть поруч із нами все життя, і всередині нас. Навіть ту маску, яку ви постійно носите, ви її все одно інфікуєте, своєю інфекцією, і якщо це відбувається у закритому середовищі, то можна мати несерйозні, але проблеми зі здоров’ям. Наприклад, загострення хронічного фарингіту», – пояснив медик.

За його словами, виходити на вулицю і дихати свіжим повітрям потрібно. Але в тих рамках, які встановив уряд.

«Виходиш на вулицю – вдягни маску. Але якщо ти довго на вулиці, ти не повинен в тій масці ходити цілий день. Цю маску принаймні через 4 години ти маєш змінити. Зняти, утилізувати, або якщо вже вона багаторазового використання, то випрати і обробити», – пояснив пульмонолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксовано випадок безсимптомного захворювання на коронавірус COVID-19 (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити