image
 |  4 3 Серпня 2023 | 17:14

Сили оборони за липень зупинили чотири спроби перетину кордону ворожими ДРГ на півночі

Протягом липня у смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ було виявлено та упереджено чотири спроби проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп противника.

Події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей, повідомив 3 серпня командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Telegram.

"Ці випадки було зафіксовано в темну пору доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів і відкрити вогонь на ураження. У заходах протидії диверсійно-розвідувальним силам противника активну участь брали також підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні резерви та спецпризначенці Центру спеціальних операцій "Альфа", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили за ніч знищили 22 дрони

Події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областейФото: t.me/SerhiyNaiev

Події відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областейПодії відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областейПодії відбувалися на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей

На Північному напрямку зараз тривають роботи з удосконалення системи відеоспостереження, мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також облаштування мінованих непрохідних лісових завалів, додав Наєв.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити