image
 |  4 15 Травня 2020 | 18:48

Сільськогосподарські ярмарки у Луцьку будуть лише двічі на тиждень

Ярмарки сільськогосподарської продукції у Луцьку відбуватимуться двічі на тиждень.

Про це йшлося під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, яку в режимі відеозв’язку провів перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Аналізуючи роботу ринків та ярмарків, які розпочали роботу після пом’якшення карантинних обмежень на спеціально відведених локаціях у різних мікрорайонах міста, спеціалісти Держпродспоживслужби в області відзначають значні скупчення людей та порушення норм карантину. Окрім цього, подекуди такі ярмарки перетворюються на місця стихійної торгівлі. Тож найближчим часом їх роботу буде обмежено до двох разів на тиждень, а також буде посилено контроль за кількістю покупців та дотримання вимог карантину.

Учасники засідання ознайомились із епідемічною ситуацією у Луцьку. Повідомляється, що, станом на 14 травня 2020 року у Волинській області зафіксовано 535 випадків захворювання на Covid-19, за останню добу додалося 25 нових випадків. 131 із них зареєстровано у місті Луцьку. За добу сімейними лікарями було виявлено 105 хворих на ГРВІ та грип, з них 57 дітей. Встановлено також 9 підозр на зараження коронавірусом. Продовжується виявлення та тестування контактних осіб, контроль за особами, що знаходяться на самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ранкова ДТП у Луцьку: зіткнулися вантажівка та легковик (ФОТО)

Не припиняється контроль і за об’єктами торгівлі, а також закладів, яким відповідно до першого етапу послаблення карантину дозволено працювати. Інспектори департаменту муніципальної варти перевіряли перукарні, салони краси, різноманітні заклади торгівлі на предмет дотримання протиемідемічних заходів.

Профілактично-роз’яснювальна робота серед населення міста триває.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити