image
 |  2 6 Березня 2019 | 15:35

Сім'я депутата Волинської облради скуповує медіа

Депутат Волинської обласної ради, заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар став власником двох ЗМІ та продакшн-студії, оформлених на його зятя. Йдеться про сайт соціальних новин «Перший», телерадіокомпанію «Сфера-ТВ» та продакшн-студію «Українська майстерня телебачення».

Про це інформують Волинські новини.

Володимир Бондар – непростий депутат облради. Колишній нардеп та голова Волинської ОДА часів Віктора Ющенка, а нині – один з топ-чиновників Держлісагентства є однією з ключових фігур президентської політичної сили на Волині. Тому рішення «підсилитись» власними медіа-активами напередодні президентської політичної сили виглядає цілком логічно.

Про покупку Бондарем «Першого каналу соціальних новин» в публічній площині розповів журналіст Святослав Зелінський

Так, з офіційних джерел стало відомо, що Андрій Погребенник став засновником ТОВ «Перший канал соціальних новин», внісши 1 тисячу гривень до статутного капіталу.

Як згодом зізнався сам Володимир Налькович, Погребенник – зять депутата. 

Проте, не сайтом єдиним. Як стало відомо, зять Бондаря став власником ТОВ «Медіа капітал груп», внісши до статутного капіталу 100 тисяч гривень.

Основний вид діяльності компанії – виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм. Компанія була учасником державних закупівель, зокрема, виготовляла інформаційні ролики для обласного центру зайнятості, за що отримала 49 тисяч гривень. Як пояснили в установі, ТОВ «Медіа капітал груп», яке виграло закупівлю, це телеканал «Сфера-ТВ».

Від телебачення до будівництва

Окрім того, зять Володимира Нальковича є власником і львівської продакшн-студії «Українська майстерня телебачення», до її статутного капіталу він вніс 2,6 млн гривень.

За даними системи YouControl, керівником ТОВ «Українська майстерня телебачення» є Андрій Кісера – близький соратник народного депутата Дмитра Добродомова, член політради партії «Народний контроль». Навесні 2018 року медійна компанія стала учасником скандальної оборудки із дороговартісною земельною ділянкою у Львові, яку виділили для неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Не смішіть! Звісно, я не планую здавати мандат», - ТОП-прогульники Волиньоблради

Відомостей про професійну діяльність продакшину в публічному просторі не так багато. Проте відомо, що серед іншого, продакшн виготовляв програму журналістських розслідувань «Більше, ніж правда» для телеканалу ICTV та програму «Народний контроль». Також ТОВ «Українська майстерня телебачення» була замовником програми «Народний контроль», яка виходила в 2017 році на Суспільному телебаченні Волині.

Для чого 38-річному непублічному київському бізнесмену, який навіть в соцмережах не проявляє особливої активності, купувати луцькі та львівські ЗМІ? Вочевидь, за покупками, які лише за офіційними даними обійшлись в 2 мільйони 701 тисячу гривень, стоїть саме тесть Погребенника, політик Володимир Бондар.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити