image
 |  0 13 Травня 2022 | 13:26

Синод УПЦ Московського патріархату підтвердив пряму залежність від кремля, - перший заступник голови Волиньради

Синод УПЦ Московського патріархату підтвердив пряму залежність від кремля і те, що є філіалом російської церкви в Україні.

Про це у мережі Фейсбук написав перший заступник голови Волинської облради від ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Політик констатував, що православна церква московського патріархату залишається носієм ідеології "руского міра" в Україні.

"Повномасштабна агресія росії, яка триває вже третій місяць, жодним чином не змінила суті цієї структури. Це підтвердив синод, який відбувся 12 травня. Ніяких історичних рішень чи заяв, актів публічного каяття і гнівних засуджень російської агресії ми не почули. Верхівка філіалу московського патріархату в Україні підтвердила пряму залежність від кремля. Синод не лише відмовився оголосити незалежність УПЦ МП від москви. Він засудив діяльність помісної Православної Церкви України. Та звернувся до органів влади з вимогою "зупинити релігійну ворожнечу".

Синод підтвердив: архієреям УПЦ МП більш природньо бути у складі структури, яку очолює кіріл, ніж розбудовувати помісну українську церкву. Для московського патріархату в Україні головний ворог - не росія, а ПЦУ. Не здивуюсь, що частина керівництва цієї організації таємно бажає перемоги ворогу. Та й фактів співпраці священнослужителів МП з ФСБ і російськими окупантами виявили чимало", - наголосив Юрій Поліщук.

На думку першого заступника голови Волинської облради, якщо Україна хоче гарантувати свою безпеку і незалежність, в ній не повинні працювати структури, підтримувані ворогом.

"Важко перемогти агресора, який має потужну п'яту колону всередині держави. Вибір, який потрібно зробити священнослужителям УПЦ МП, дуже простий: або вони з Україною, або з москвою. Іншого не дано", - додав Юрій Поліщук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити