image
 |  2 18 Травня 2019 | 23:30

Скандал на Євробаченні: Білорусь відсторонили від голосування у фіналі

Причиною такого рішення став витік у Мережу інформації про голосування національного журі, результати якого повинні бути засекречені до фіналу.

У фіналі Євробачення-2019 не зможе віддати голос за фаворита Білорусь.Про це повідомляє ТСН з посиланням на Eurovoix.

Країну відсторонили від голосуванні у фіналі конкурсу.

Відповідні санкції щодо країни ввів організатор музичного конкурсу Європейська мовна спілка (EBU). Причиною такого рішення EBU став витік у Мережу інформації про голосування національного журі, результати якого повинні бути засекречені до фіналу.

Національне журі кожної країни голосує не у прямому ефірі, а під час спеціальних виступів для журі. Потім ці голоси передають до EBU, а під час фіналу вони додаються до голосів глядачів. Таку схему EBU розробив для того, аби голоси нацжурі не впливали на рішення глядачів.

Ці санкції EBU означають, що одна з країн не отримає від Білорусі найвищих 12 балів. У Мережі припускають, що, ймовірно, без однієї 12-ки залишиться Росія, якій зазвичай на конкурсі Білорусь ставить найвищий бал.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити