image
 |  13 10 Лютого 2020 | 12:01

Мар'янівська ОТГ на Волині: про керівництво громади поширюють завідомо недостовірну інформацію

Про діяльність керівництва Мар’янівської громади поширюють завідомо недостовірну інформацію. Це робиться напередодні прийняття Урядом рішення про внесення Мар’яніської ОТГ до Перспективного плану розвитку території Волинської області.

Про це повідомляється на сайті Мар’янівської громади.

"Ні для кого не є таємницею, що створення об’єднаної громади проходило в умовах тиску із сторони окремих осіб, які цього не бажали і не бажають по сьогоднішній день.

Поширення завідомо недостовірної інформації про діяльність керівництва громади, напередодні прийняття Урядом рішення про внесення Мар’яніської ОТГ до Перспективного плану розвитку території Волинської області, — це ще одна із таких спроб", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене дивує, як Мар'янівська ОТГ опинилась у складі Горохівської, – Валентин Малиновський

Приводом для такого повідомлення стала публікація, що з'явилася в одному з волинських інтернет-видань, у якій викладена позиція однієї зі сторін спірної ситуації з кадрових питань, що перебуває на розгляді в суді.

"Перш за все: викладена в публікації інформація містить завідомо неправдиві відомості. Окремі її частини подано в формі, що посягає на мою честь та гідність, ділову репутацію Мар’янівської об’єднаної територіальної громади в цілому.

Викладення зазначеної інформації до прийняття судом рішення по суті справи – є нічим іншим, як спробою тиску на суд, що є неприпустимим з правової точки зору", – коментує ситуацію голова Мар’яніської ОТГ Олег Басалик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неправильно, коли кілька чиновників вирішують долю всієї громади, - голова Мар'янівської ОТГ

По суті ж спору зазначається, що 7 листопада 2019 року було проведено конкурс на заміщення вакантних посад селищної ради, в тому числі на посаду начальника юридичного відділу. За результатами конкурсу на вказану посаду конкурсною комісією було рекомендовано селищному голові обрати Олександра Білоуса.

Не погоджуючись із вказаним рішенням, спеціаліст селищної ради Людмила Іванушко   оскаржила його до Волинського окружного адміністративного суду. 

"Ситуація не є якоюсь виключною, для нашої країни, судами розглянуто і буде розглянуто сотні справ щодо оскарження рішень конкурсних комісій на заміщення вакантних посад в органах держави та місцевого самоврядування", – коментують у Мар’янівській громаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція саботує розслідування провадження щодо підробки протоколу чиновниками ОДА, – депутат Волиньради

Однак після відкриття судом провадження у справі за позовом Людмили Іванушко, з’ясувались обставини, які є важливими для прийняття судом законного і обґрунтованого рішення. 

Однією із основних підстава для звернення до суду є відсутність у матеріалах роботи конкурсної комісії на заміщення вакантних посад Мар’янівської селищної ради, протоколу оцінювання результатів співбесіди членів конкурсної комісії з кандидатами на заміщення вакантних посад. 

"Матеріали роботи конкурсної комісії зберігались в сейфі секретаря селищної ради Волошиної Р.В. Вона є секретарем конкурсної комісії, який відповідно до п.10 Порядку проведення співбесіди, затвердженого розпорядженням селищного голови від 23.09.2019 року, зобов’язана була вести протокол співбесіди (питання, оцінка за відповідь і виведення середнього балу кожному кандидату, за яким прозоро видно, хто з кандидатів на співбесіді проявив більш високі професійні і моральні якості).

Чи був виготовлений протокол оцінювання співбесіди, а пізніше «зник», або не був виготовлений із невідомих поки що причин, має встановити службове розслідування відносно секретаря селищної ради Волошиної Р.В., проведення якого призначено розпорядженням селищного голови, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від №950 від 13 червня 2000 року із змінами", – пояснюють в ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві-три особи вирішили «перекроїти» карту області на власний розсуд, – волинський посадовець

Пояснено на сайті й позицію керівництва громади щодо спеціаліста селищної ради Людмили Іванушко. 

"До цього часу, та на даний час працює спеціалістом селищної ради. У свій час, враховуючи іі досвід,  було запропоновано обійняти посаду спеціаліста військового обліку, від якої, як і від посади спеціаліста тендерних закупівель відмовилась,  натомість були подані документи для участі у конкурсі на заміщення вакантних посад, за результатами якого, на мою думку, показала не найгірший результат", – йдеться на сайті громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авантюри керівників Горохівщини щодо Мар'янівської ОТГ мають припинитися, - депутат Волиньради

"Я впевнений, що ніякі спроби, а тим більше незаконні, не зможуть зупинити те, до чого прагнула вся наша об’єднання громада", – зауважує насамкінець Олег Басалик.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити