image
 |  2360 2 Квітня 2024 | 23:31

Скандал на Волині: працівники моргу беруть гроші за безкоштовні послуги

У Любомлі, що на Волині, не один рік поспіль ходять чутки про хабарництво місцевих патологоанатомів. У соціальних мережах любомльчани обурюються та діляться власними історіями, які об'єднує одне: ніби то медичні працівники вимагали з людей хабарі за безкоштовні послуги: розтин, зберігання тіл у холодильних камерах та підготовку їх до поховання.

Волинянка Тетяна Ковальчук розповіла журналістам ВСН, що нещодавно ховали дядька її чоловіка, розтин проводився у неділю, 10 березня. І за безкоштовні послуги з їхньої родини вимагали гроші. Про матеріальну винагороду патологоанатом говорив прямо та відкрито.

«Ми платили у Любомлі патологоанатому за додаткові послуги: за те, що помиють, побриють, одягнуть і забальзамують - 3844 гривні. Хоча нам сказали, що то все безкоштовно. А нам нарахували таку суму. І сказали, що потрібно зробити передоплату», - поділилася жінка.

За словами пані Тетяни, розтин у морзі Любомля проводила жінка - Наталія Володимирівна, підготовкою покійного займалася також вона. Своє прізвище лікарка не сказала ні клієнтці, ні журналістам ВСН. Почувши, що до неї телефонують зі ЗМІ, кинула слухавку. Дотелефонуватися потім до неї було неможливо.

Також волинянка Людмила Фірчук зазначила, що у 2011 році за проведення розтину з їх сім’ї вимагали гроші - 1200 гривень.

Руслан Киричук розповів, що паталогоанатом сказав: якщо хочете щоб було все нормально, платіть.

«Якщо ні, то буде як небудь....його слова. Цікаво, які зараз розцінки. Тоді було 1500 грн.», - розповів чоловік.  

Журналісти ВСН зв’язалися із паталогоанатомом Любомля Віктором Кривцовим і запитали у ньго, чи відповідає дійсності інформація, що у морзі Любомля беруть хабарі. За словами чоловіка, він хабарів за свою роботу не бере.

«Нічого я не беру», - заявив Віктор Кривцов.

На запитання, чому ж люди його у цьому звинувачують лікарів, відповів: «Усім не вгодиш».

ВСН також поцікавилися у поліції Волині, чи не зверталися жителі Любомля зі скаргами на вимагання коштів з боку паталоганатома.

За словами речниці ГУ Національної поліції у Волинській області Ольги Бузулук, ніхто із жителів Любомля офіційно не звертався зі скаргою на діяльність місцевого паталогоанатома.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити