image
 |  0 30 Листопада 2020 | 20:05

Скандал на Закарпатті: депутати ОТГ після присяги співали гімн Угорщини (ВІДЕО)

У Сюртівській об’єднаній територіальній громаді місцевий голова разом із депутатами після складання присяги вирішили виконати гімну Угорщини.

Про це у Facebook повідомляє місцева спільнота "Закарпаття ТОП", яка у підтвердження оприлюднила відео "виступу" депутатів.

"Скандал на Закарпатті: у Сюртівській ОТГ голова з депутатами після присяги співали угорський гімн. Про "подвиги" цього одіозного ексголови Сюртівської сільської ради вже писали у ЗМІ. На жаль, правоохоронні органи скромно мовчать", - пишуть у спільноті. 

Зазначимо, що на оприлюдненому відео чутно, як люди співають на іноземній мові, мелодія якої не схожа на гімн України, але нагадує угорський. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Зеленського йде на поступки Будапешту: на Закарпатті може з’явитися «угорський» район

Як повідомляв УНН, під час місцевих виборів в Україні 25 жовтня виникла суперечка між українським та угорським зовнішньополітичними відомствами. Так, МЗС України вручило послу Угорщини в Україні ноту протесту через факти політичної агітації угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій. Глава МЗС Угорщини у день місцевих виборів в Україні, 25 жовтня, закликав підтримати Партію угорців — Товариство угорської культури Закарпаття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщину запідозрили в «тихій» окупації України

МЗС, у свою чергу, зазначили, що Будапешт “нахабно підтвердив пряме втручання у внутрішні справи України”. 

Пізніше українські дипломати заявили, що двом угорським високопоставленим особам заборонено в’їзд в Україну через агітацію у Закарпатській області під час виборчого процесу на місцевих виборах. 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто у відповідь заявив, що рішення України було “жалюгідним і безглуздим”, і що таким чином Україна відмовилася від підтримки Угорщиною своїх зусиль до євроатлантичної інтеграції. 

Уже в листопаді заява української дипломатії підтвердилась, у в’їзді в Україну відмовили уповноваженому уряду Угорщини з питань співробітництва між Саболч-Сатмар-Березької областю Угорщини та Закарпатською областю Іштвану Грежу. 

Угорське МЗС після цього викликало посла України в Будапешті Любов Непоп, якій було висловлено протест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрифт на Замковій площі: що сказали у поліції?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити