image
 |  0 7 Березня 2021 | 10:09

Скандал у Сербії: вище кеpівництво МВС прослуховувало президента понад 1,5 тисячі разів

Членів родини президента Сербії Александара Вучича і самого главу держави прослуховували понад 1,5 тисячі разів. Правоохоронці вже почали розслідування.

Про це повідомляє «24 канал».

Наразі не відомо, з яких мотивів велося прослуховування. Але вже встановили, що до організації злочину причетне вище керівництво місцевого міністерства внутрішніх справ.

Прослуховування президента Сербії: що відомо про скандал

Наразі багато деталей про ситуацію не повідомляють, але дещо відомо:

Президента Сербії Александара Вучича та членів його сім'ї незаконно прослуховували щонайменше 1572 рази. Ці випадки виявило та підтвердило слідство.

Розслідування розпочали у міністерстві внутрішніх справ країни, але проблема в тім, що саме МВС причетне до злочину.

Про це заявив міністр оборони Сербії Олександр Вулин у суботу, 6 березня.

Того дня в Белграді відбулося засідання місцевого аналога РНБО (ради національної безпеки та оборони).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП у Польщі: 28 українців досі у лікарнях, до України вже вирушило 24 людини

Після засідання Вулин заявив пресі, що до незаконного прослуховування президента причетні високопоставлені посадовці МВС.

«Усіх перевірили на поліграфі. Відразу скажу – вони відповідали на найважливіші питання, і головно це стосується незаконного прослуховування телефонних розмов президента. Це ніколи не повинно повторитися ні з ким у Сербії», – наголосив міністр оборони.

За його словами, слідство забрали у МВС та передали до прокуратури, відповідальної за розслідування організованої злочинності. Про мотиви прослушки Вучича Вулин так нічого й не повідомив.

Зауважимо, що прослуховування президента в Сербії – це тяжкий кримінальний злочин, який карають за статтею кримінального кодексу про спробу повалення конституційного ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застукали у спальні з 13-річним учнем: учительку судять за розбещення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити