image
 |  198 9 Вересня 2024 | 13:37

Куди дивиться ЗЕ-міністерство: підручник з української мови вийшов з картою України без Криму

У рекомендованому Міносвіти, яке очолює плагіатор Оксен Лісовий, і виданому 2024 року за рахунок державних коштів підручнику з української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука виявили карту України без Кримського півострова

На це звернула увагу літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко на своєму ТГ-каналі "Нерозбувний книгочитун". Про це пише espreso.tv.

"Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для 7 класу (авт. Онатій А. В., Ткачук Т. П.). Це надруковано прямо поруч з текстом гімну України. Переконатися можна ось тут в електронній версії (ред. - вже змінено) на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Надруковані ці підручники в 2024 році. Рекомендовані Міністерством освіти і науки України", - зазначає вона.

За словами Гонченко, у паперовій версії цього підручника ця сторінка виглядає так само.

Читайте також: Смертельна ДТП на Львівщині: водій загинув, 9 осіб постраждали

Після появи її допису, співавторка підручника Анастасія Онатій заявила у себе на фейсбуці, що карта України без Криму з'явилася у посібнику "через прикру неуважність", й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб "Домалюй Крим".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити