image
 |  1386 7 Березня 2024 | 17:44

Скандальна справа землевпорядника в Підгайцях: у суді допитали свідків

У Луцькому міськрайонному суді продовжують розглядати справу землевпорядника Підгайцівської сільської ради Віталія Копюка, якого затримали під час отримання хабара. Йому інкримінують зловживання впливом. Під час чергового засідання допитали двох свідків – депутатів Підгайцівської сільської ради.

Про це пише ВСН.

Нагадаємо, 3 березня 2023 року після чергової сесії Підгайцівської сільської ради правоохоронці затримали землевпорядника Підгайцівської громади Віталія Копюка з отриманим хабарем. У нього знайшли мічені купюри: в автомобілі, де він отримував другу частину суми після того, як депутати прийняли на сесії відповідне рішення. А також частину мічених грошей, які він отримав як аванс, вилучили під час обшуку вдома. Загалом у чиновника знайшли близько мільйона гривень, які він заховав у своєму будинку.

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 4400 доларів США за вплив на посадових осіб громади щодо прийняття рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки з земель для ведення особистого селянського господарства на землі комерційного призначення. Заяву про зміну цільового призначення земельної ділянки подавала Ольга Фукс.

Віталію Копюку висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

У середу, 6 березня, під час розгляду справи у Луцькому міськрайонному суді допитали двох свідків: депутатів Підгайцівської сільської ради Ганну Левчук та Карбовського Святослава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині не планують призначати старосту

Депутатка Ганна Левчук на запитання прокурора В'ячеслава Богуша, чи здійснював Віталій Копюк на когось вплив щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, зокрема на неї, дала негативну відповідь.

«Ні, за весь період. Ні, ніколи», - запевнила депутатка.

Хоча Ганна Левчук зазначила, що особисто підтримала це питання на сесії.

Аналогічне питання прокурор поставив і депутату Підгайцівської сільської ради Святославу Карбовському. Він також заперечив, що на нього здійснювався вплив з боку Віталія Копюка при прийнятті рішення щодо вказаного земельного питання. Також свідок дав негативну відповідь на питання: чи пропонували йому хабар за підтримку цього проєкту рішення.

У даній справі залишилося ще кілька свідків, які планують заслухати під час наступних судових засідань. Суддя Оксана Данелюк оголосила слідуючий розгляд справи у суді на 14 березня 2024 року.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити