image
 |  2 24 Вересня 2019 | 11:56

Скандальне російське вугілля: львів’яни вимагають відставки глави Нацполіції області (ВІДЕО)

Сьогодні, 24 вересня, вранці активісти прийшли із пікетом до Львівської ОДА.

Містяни вимагають відставки нещодавно призначеного глави Нацполіції у Львівській області Василя Віконського. Підстава вимог протестувальників – силовий розгін громадян під час блокування потягів з російським вугіллям на залізниці в області. Їхню позицію підтримав голова ЛОДА Маркіян Мальський, - пише Вголос.

Віконський відмовився писати заяву на звільнення.

Читайте також: Військові з 14-ї ОМБ першими переглянули історичний український фільм

Як відомо, напередодні у с. Сілець Сокальського району на місцеву залізничну станцію прибули 113 вагонів з вугіллям із Російської Федерації. На знак протесту проти торгівлі з окупантом місцеві активісти, серед яких значна частина учасників російсько-української війни та місцеві шахтарі, організували мирну акцію протесту на місці перебування потягу.

21 вересня правоохоронці за вказівкою керівництва ГУ НП у Львівській області силоміць розігнали мирних учасників протесту. 28 осіб було затримано нібито через хуліганські дії, проти них відкрито кримінальні провадження.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити