image
 |  7 17 Квітня 2020 | 20:09

ДП «Медзакупівлі» намагалося придбати для лікарів захисні костюми сумнівної якості

Державне підприємство “Медичні закупівлі України”, погоджуючи закупівлю захисних костюмів для медиків, зволікає із наданням Міністерству охорони здоров’я (МОЗ) необхідних документів, які би підтверджували їхню якість.

Про це свідчить лист заступника міністра охорони здоров’я Світлани Шаталової на адресу ДП, - передає УНН.

Відповідні документи у МОЗ вимагали ще у лютому. 

“Не надано інформацію щодо технічних вимог до костюмів біологічного захисту, які планується закупити, з метою перевірки належної якості продукції, що дозволить забезпечити надійний захист лікарів та інших працівників від коронавірусної хвороби COVID-19”, — говориться у листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські аптеки заполонили експрестести на COVID-19: чому це – гроші на вітер?

З огляду на це у Міністерстві охорони здоров’я відмовили підприємству у наданні погодження на відповідну закупівлю, адже це не передбачено нормами закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Волиньради вимагають від уряду налагодити виробництво вітчизняної медичної апаратури

Більш того, у МОЗ наголосили, що зволікання із подачею документів може призвести до ініціювання службового розслідування відносно посадовців або ж до звернення до правоохоронців.

Нагадаємо, в кінці березня тодішній міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець доручив провести службове розслідування ситуації у державному підприємстві “Медичні закупівлі України”.

Як зазначали у МОЗ, таке доручення дано після публікації генерального директора Арсена Жумадилова, в якій викладена інформація про нібито блокування процесу закупівель товарів, призначених для боротьби з коронавірусом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити