image
 |  2 27 Червня 2019 | 17:56

Скандальний суд: у Луцьку Хмельницька екоінспекція судиться з Житомирською картонною фабрикою

У Волинському окружному адміністративному суді сьогодні розпочали розгляд справи за позовом Державної екоінспекції Хмельницької області до «Понінківської картонно-паперової фабрики». Позивач просить у суду призупинити діяльність підприємства, через численні порушення вимог природоохоронного законодавства і забруднення річок Хомора і Случ. Відповідач вважає позов необґрунтованим, а звинувачення безпідставними. Суд відбувся у Луцьку.

Пів одинадцятої ранку до Волинського адміністративного суду приїхало півтора десятки членів громадських організацій з Новоград-Волинського і смт. Першотравенська Житомирської області. Анна Муравська четвертий рік відстоює своє право на чисте довкілля.

Анна Муравська, членкиня громадської організації: “Робили мітинги, пікети, робили акції під стінами фабрики, мали круглі столи з представниками Новоград-Волинського.”

Олександр Коваленко з смт. Першотравенськ розповів: підприємство систематично зливає стічні води у річку Хомора. За його словами, неодноразово відбувався масовий мор риби. Нині у водоймі її майже не лишилося.

Читайте також: На Волині 39-річний чоловік вчиняв дії сексуального характеру стосовно малолітньої дівчинки

Олександр Коваленко, член громадської організації: “Нижче скиду було виявлено в річці ртуть, марганець, цинк, фосфор. Дуже багато. Майже ціла таблиця Менделєєва. Вони кажуть, що використовують тільки крохмаль. Вище скиду все в межах норми.”

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити