image
 |  187 30 Листопада 2023 | 09:54

Скандальному митрополиту, який служив на Волині, продовжили запобіжний захід

Печерський районний суд міста Києва продовжив представнику Російської православної церкви в Україні, митрополиту, який п’ять років свого життя провів у селі Низкиничі Нововолинської громади на Волині, Павлу Лебідю (Паша «Мерседес») запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 29 січня.

Рішення суд ухвалив у середу, повідомили "Суспільне".

Сторона обвинувачення просила продовжити цілодобовий домашній арешт і покласти на Лебідя обов'язки з'являтись до прокурора, не спілкуватись із свідками.

За словами прокурора, митрополита обвинувачують в умисному розпалюванні ворожнечі, виправдовуванні російської агресії проти України з 2014 року, образі почуттів громадян через їхні релігійні переконання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада підтримала рішення про припинення права користування земельними ділянками для московського патріархату

"Він може впливати на свідків і потерпілих, може здійснити нові правопорушення. Прошу продовжити строк дії цих заходів на 60 діб. Він має прибувати до прокурора суду, не відлучатись без дозволу суду, не спілкуватись із свідками", - сказав прокурор.

Адвокати просили про відвід судді. За їхніми словами, суддя ігнорує клопотання сторони захисту, проводить засідання під час повітряної тривоги.

"Я ніколи не був на стороні російської агресії. Я ніколи не відносився з неповагою до інших конфесій. В мене є родичі протестанти. Коли в мене був інфаркт, лікар сказав, ви будете в лікарні до 28 серпня, а потім каже, я повинен вас виписати, бо давлять з прокуратури. Я являюсь інсулінозалежним, прокуратура поставила прослушки, заставляли мене підписати, що я не інсулінозалежний. Те, що просять прокурори, я проти", - заявив Лебідь.

Суд не задовольнив клопотання адвокатів митрополита про відвід судді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити