image
 |  4 24 Червня 2019 | 10:18

Скасування закону про мову матиме фатальні наслідки для Зеленського, - Анатолій Вітів

Скасування закону про українську мову Конституційним Судом може мати фатальні наслідки для президента Володимира Зеленського.

Про це заявив голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів.

«Під шумок підготовки до дострокових виборів Верховної Ради група проросійських нардепів (Новинський, Добкін, Шуфрич) скерувала до Конституційного Суду подання з вимогою визнати неконституційним і скасувати закон про українську мову. Колишні регіонали і п'ята колона Кремля навіть не намагаються маскувати свою справжню сутність. Вони відчули повну свободу дій і нахабніють щораз більше», - констатує націоналіст.

Анатолій Вітів зазначає, що намітився союз команди Зеленського і проросійських сил у питанні скасування закону про українську мову як державну.

«Така поведінка проросійського лобі зумовлена лояльним і поблажливим ставленням до нього адміністрації нового президента Володимира Зеленського. Колишні регіонали і Зеленський в питанні боротьби з українською мовою і відновлення повзучої русифікації грають в одній команді. Особа, яка опинилася на чолі держави, і його оточення не один раз висловлювали свої претензії щодо закону про українську мову. Ставили під сумнів необхідність у захисті та підтримці української мови. Говорили про скасування квот. Але з власної ініціативи поки що побоялися відверто виступити за скасування закону. Ініціатива ексрегіоналів дозволяє їм чужими руками досягнути мети. Враховуючи деградацію Конституційного Суду, рішення про визнання неконституційним закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" є цілком реальним».

Також свободівець відзначає, що Конституційний Суд України давно дискредитував себе, як і вся судова гілка влади в Україні. Він перетворився в слухняний інструмент влади і став символом політичної корупції та непрофесіоналізму. Тому одним із завдань майбутньої судової реформи є ліквідація цього суду як такого, що своєю діяльністю не захищає Конституцію, а обслуговує інтереси правлячих кланів і несе загрози для української державності.

«Хочу нагадати Зеленському: скасування закону про українську мову може мати для нього фатальні наслідки. Революції в Україні ще жодного разу не починалися через суто соціальні питання. Але завжди - через спробу влади посягнути на українські цінності і українську ідентичність. Так було у 1991, 2004, 2013 - 2014 роках. Так буде і у майбутньому. Тому у випадку визнання закону про українську мову неконституційним нова влада не повинна мати ілюзій щодо пасивної реакції української нації. І термін перебування Зеленського на чолі держави може сильно скоротитися у часі», - попереджає Анатолій Вітів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити