image
 |  4 7 Листопада 2018 | 15:11

Скільки коштуватиме проїзд платними дорогами?

В Україні за користування платною дорогою потрібно буде сплатити не більше 0,07 євро або 2,2 грн за км.
"У Європі проїзд коштує мінімум 7 євроцентів за кілометр. В Україні точно буде не дорожче", - заявив голова Укравтодору Славомир Новак, - пише liga.net.

Першим платним автобаном стане траса Львів — Краковець. Її протяжність становитиме 84,4 км, дозволена швидкість руху —120 км/год. Матиме чотири смуги. Траса з'єднає Україну та Євросоюз. Планують побудувати автобан протягом 4-5 років.
"До кінця року ми повністю завершимо перевірку всіх ділянок дороги й матимемо усю необхідну документацію. Повинні бути впевнені, що пропонуємо інвестору. На початку 2019-го підготуємо звернення у Кабмін про оголошення конкурсу на концесію", — наголосив Новак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В «Укрпошті» 32 посадовці торік отримали 64 млн грн зарплати


Інвестори повернуть вкладені кошти за рахунок збору плати за проїзд по трасі, плати за доступ і експлуатацію об'єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, ліній зв'язку вздовж дороги.
"Декілька серйозних європейських компаній вже готові інвестувати. Думаю, в українських компаній не буде таких ресурсів. Хоча в Україні є декілька багатих людей. Якщо вони будуть зацікавлені, чому ні", - додав керівник Укравтодору.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити