image
 |  0 17 Грудня 2018 | 17:56

Скільки курятини можна купити за зарплату українця?

У січні-листопаді 2018-го українці на середню зарплату могли купити на 9 кг курятини менше, ніж за аналогічний період 2017-го. За рік купівельна спроможність впала на 10%.

"Тільки одна область від початку року може пишатися збільшенням споживання курятини – це Дніпропетровська. Жителі цього регіону у листопаді могли купити на 1 кілограм курятини більше, ніж на початку року. Найбільше падіння споживання зафіксували у Києві - мінус 20 кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

В Одеській і Рівненській областях купівельна спроможність з курятини знизилася на 16 кг, у Миколаївській -15 кг. На Закарпатті та Хмельниччині українці можуть дозволити собі на 12 кг менше продукту. У Донецькій і Чернівецькій областях - на 11 кг менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні спростили реєстрацію транспортних засобів

"У Львівській, Тернопільській, Запорізькій, Кіровоградській, Івано-Франківській і Полтавській областях споживання курятини впало на 1-5 кілограмів", - додає Дорошенко.

На початок листопада 2018-го за середню зарплату у Києві можна було придбати 131 кг курятини, у Донецькій області – 95 кг, Дніпропетровській – 92 кг. Найменше продукту можна було купити у Херсонській області - 66 кг, Чернівецькій і Чернігівській областях - по 67 кг.

Радимо читачам: М’ясо з добавками: «корисні» крильця від луцького супермаркету (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити