image
 |  7 10 Грудня 2018 | 16:38

М’ясо з добавками: «корисні» крильця від луцького супермаркету (ФОТО)

У луцькому супермаркеті «Еко-маркет», який знаходиться на проспекті Грушевського, пропонують покупцям заморожені курячі крильця посеред приміщення, де перебуває плюсова температура, які зберігаються без холодильної камери.

Чи безпечно робити такі покупки споживачу? Та чому так діє адміністрація магазину? Спробуємо дізнатися.

Адміністрація великих магазинів змушена діяти акуратніше, все ж таки держава і муніципальна влада контролюють якість обслуговування і змушені реагувати в разі скарг ошуканих клієнтів. Однак, коли в магазині «горить план» або ж виникає жага заробити кошти, торговці геть забувають про совість.

В магазинах вдаються до різних хитрощів, свого роду обманів, на які варто звернути уваги аби не купити поганої якості товар.

Наприклад, усім відомий хитрий прийом, коли за день до списання молочки та ікри перебуває у першому ряду холодильника, або ж відразу товар продають по акції. В такому разі, потрібно звертати увагу на дату кінцевого споживання.

Мабуть, багатьох гостей луцького супермаркету «Еко-маркет» привернули увагу морожені курячі крильця, які розташовані у найбільш прохідній частині магазину, де зберігається плюсова температура, серед круп та цукру, посередині торгового залу.

І не привертало б це так все увагу, але - куряче м'ясо перебуває не в холодильній установі, якби це передбачалось відповідно до санітарних вимог.

Зберігатися морожене куряче м'ясо мало б при температурі -12 та при відповідній вологості повітря 85-95%, як це зазначається. Тобто дотримуватися норм, які зазначені на етикетці виробника. Але на ці всі рекомендації, схоже на те, магазину «Еко-маркет» зовсім байдуже.

Виробник курячих крилець ТзОВ «Агро Овен», що знаходиться в Дніпрі, повідомляє, що до складу морожених крилець окрім м’яса, води та солі входять харчові стабілізатори Е407 й згущувачі Е417 та Е412.

Ці хімічні компоненти часто використовуються в м’ясній промисловості і не дивлячись на їх токсичність та вплив на організм – дозволені в Україні. Хоча зовсім недавно Всесвітня організація охорони здоров’я почала давати рекомендації про відмову використання Е407 та Е417 (412) у виробництві дитячого харчування та вагітних жінок.

Окрім льоду - споживач отримує порцію харчових стабілізаторів

Принцип роботи Е407 по своїй хімічні властивості набухає у воді, тому застосування для збільшення об’єму, в даному випадку, курячих крилець, що дозволяє виробнику здешевити їх виробництво. От тому, на вітрині споживачу ці курячі крильця здаються великими, а при розмороженні дома – вони набувають значно меншого розміру.

Також не слід забувати, що в процесі вирощування курей на виробництві застосовують гормони та антибіотики, які можуть негативно відобразитися на здорові людини. Адже замість 4-6 місяців, які має рости курка, вона росте 42 дня. Можете собі уявити чим її «начиняють».

В процесі вирощування курей застосовують гормони, однак, жодне підприємство про це не афішує.

Куряче м’ясо користується високою популярністю серед споживачів, зокрема батьків, які купують його для приготування своїм дітям. Але людей так ваблять низькі цини та акції в супермаркетах, що вони не задумуються про шкоду для свого організму від цієї продукції.

Звісно, це вибір кожного. Але у випадку турботи про власне здоров’я та своїх рідних – краще вже купувати домашню курятину. Повірте, що це зовсім буде інший смак ваших страв та збереже Ваше здоров’я.

Вашій увазі фото курячих крилець придбаних у магазині  «Еко-маркет», що у місті Луцьку, їх вигляд після розмороження. (більш детальніше тут)

 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити