image
 |  5 25 Березня 2019 | 12:11

Скільки потрібно пити води - у ВООЗ розвінчали популярний міф

У ВООЗ заявили, що немає певної норми вживання води щодня.

Основною причиною відсутності норми є багато факторів, що впливають на потребу споживання води. До прикладу, якщо людина займається активною фізичною діяльності , то необхідно пити більше рідини, ніж при пасивному способі життя. Також це залежить від метаболізму, віку, ваги і культури харчування, передає РБК.

Координатор проекту ВООЗ, що відповідає за воду гігієну та здоров'я Брюс Гордон каже, що деякі дослідження заявляють про рекомендовану кількість споживаної рідини щодня. При цьому під рідиною розуміється не тільки чиста вода, але і вода, що міститься, наприклад, у фруктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, чи дійсно шкідливо їсти на ніч 

Недостатнє споживання рідини може негативно вплинути на здоров'ї людини, особливо при зневодненні. Проте ВООЗ більше хвилюють інші проблеми, пов'язані із якіістю води, підкреслив Гордон.

Так, у багатьох регіонах світу при споживанні води люди можуть заразитися смертельно небезпечними інфекціями. З нагоди Всесвітнього дня води організація опублікувала дослідження із переліком основних хвороб, пов'язаних з водою. Зокрема це - холера, діарея, гепатит А.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити