image
 |  9 23 Листопада 2019 | 22:05

Скорботною ходою в Луцьку відзначили День пам'яті жертв Голодоморів (ФОТО)

В останню суботу листопада в Луцьку відбулася традиційна скорботна хода та віче, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як інформує «ВолиньUA», учасники ходи зібралися на Театральному майдані Луцька, аби пройти скорботною ходою через вулицю Лесі Українки до Замкової площі, де українські священики відправили скорботне віче.

Люди несли із собою квіти, лампадки та пам’ятні колоски, які символізують страшні події того часу. Традиційно під час ходу було багато прапорів – як державних синьо-жовтих, так і червоно-чорних кольорів одвічної боротьби українського народу. Традиційно в колоні було багато націоналістів, які несли також свободівські знамена.

У скорботній ході та віче біля пам'ятника жертвам Голодомору на Замковій площі також узяли участь представники інтелігенції, місцевої влади, студентства та військових ліцеїв міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У День пам'яті жертв Голодомору свободівці привезли купу землі «слузі народу» в Черкасах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити