image
 |  4 7 Вересня 2020 | 17:22

«Слуги народу» та «ЄС» Порошенка вирішили, що усі українці за замовчуванням – злочинці, – депутат Волиньради

Минулого тижня влада вирішила, що усі українці за замовчуванням - злочинці. Тому їм треба під час реєстрації кандидатами у депутати чи на посади голів об'єднаних територіальних громад подавати спеціальні довідки про відсутність судимості. Без такої довідки реєстрація кандидатом на місцевих виборах неможлива. Довідку цю потрібно подати не пізніше 24 вересня. "Подякувати" за такий бюрократичний ідіотизм можна фракціям "Слуг народу", ЄС Петра Порошенка та ОПЗЖ Бойка-Медведчука.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Волинської "Свободи", голова фракції ВО "Свобода" у Волинській обласній раді Анатолій Вітів.

"Ці політичні пройдисвіти вирішили ускладнити життя усім учасникам виборчого процесу. Заодно, напевно, переслідуючи свої приватні цілі.

Відмова Верховної Ради скасувати подання спеціальної довідки про наявність чи відсутність судимості кандидатам у депутати та на посади голів ОТГ може паралізувати виборчу кампанію. Наприклад, на Волині такий документ кандидатам у депутати в місцеві ради можна отримати хіба що у Луцьку на єдиному державному підприємстві. Є ще варіант спробувати одержати довідку у сервісних центрах чи через електронний цифровий підпис. Але немає ніякої гарантії, що довідку видадуть вчасно, а не через місяць чи два. А кому вона буде потрібна після 24 вересня? Хтось взагалі рахував, скільки таких довідок потрібно буде видати за обмежений проміжок часу? Адже лише кандидатів від однієї політичної сили на Волині може бути до 200-от. А скільки партій бере участь у виборах? Таких довідок потрібно тисячі!

Зауважу: раніше ніяких проблем з довідками про судимість не було. Кандидат на виборну посаду зазначав наявність чи відсутність судимості письмово у своїй автобіографії. І на цьому все. Тепер все буде по інакшому. Ідіотизму клоунів при владі і їх слуг немає меж", - підсумував депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина українців незадововлені роботою президента

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити