image
 |  11 2 Червня 2023 | 22:02

Слухай та тримайся: Артем Пивоваров х Quest Pistols - Очі

Артем Пивоваров та Quest Pistols презентують спільну роботу "Очі"

У межах культурного проєкту "Твої вірші, мої ноти" Артем Пивоваров та Quest Pistols презентують спільну роботу "Очі" на вірш Григорія Чупринки.

Григорій Чупринка - видатний українець з роду козаків, яскравий представник українського символізму. Він сприймав людину як частину світобудови і вдало описував її зв'язок з природою. У вірші "Глянь їй в очі", рядки якого лягли в основу пісні, поет, як справжній співець краси, майстерно порівнює зовнішність та почуття людини з красою природи.

Артем Пивоваров: "Григорій Чупринка, як на мене, один з найромантичніших поетів свого часу. Він оригінально мислив, що вирізняло його з-поміж інших, вмів мальовничо й метафорично характеризувати ті чи інші події у відносинах. Пісня "Очі" має простий і зрозумілий сенс. Іноді, зустрівши когось, нам навіть не потрібно нічого казати. Достатньо глянути одне одному в очі, щоб зрозуміти все без слів".

Микита Горюк: "Дивовижне відчуття брати участь у проєкті «Твої вірші, мої ноти». Це неймовірне і дуже потужне поєднання поколінь. Через призму часу ми розуміємо, що певні теми, особливо, що стосуються кохання і жіночої вроди, завжди були актуальні й відгукуються в серцях усіх слухачів; не дивлячись на минулі роки та події, які відбувались протягом усієї історії сучасної України. Це нібито доторкнутись до вічного і відчути голоси та побачити світ незабутих предків".

Костя Боровський: "Кожного разу, відкриваючи для себе українську поезію, я щиро вражений силою і глибиною нашої мови, ритмічною пульсацією віршів, її неперевершеною естетикою та неймовірною співучістю. Для мене було важливо, як ця любовна лірика резонує з лейтмотивом боротьби, де щастя і воля завжди тотожні. Із задоволенням прийняв пропозицію Артема й отримав насолоду, записуючи свій реп для цього релізу. Все вийшло абсолютно природно. Безумовно, це потужна українська вібрація в сучасній обгортці".

* ”Твої вірші, мої ноти” – авторський культурний проєкт Артема Пивоварова. Створений задля популяризації та підтримки української культури, поетів і письменників через призму музики. Налічує пісні на твори Тараса Шевченка, Івана Франка, Михайла Старицького, Павла Тичини та інших видатних українських поетів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити