image
 |  0 23 Червня 2020 | 12:10

Сміттєвий полігон на Волині будують за кілометр від села

Місцеві жителі Мар’янівької ОТГ проти будівництва сміттєвого полігону.

Півтора роки тому на території колишньої Цегівської сільської ради розпочалося будівництво сміттєвого полігону. Будівельники поклали щебеневу дорогу, далі працювати місцеві жителі не дозволили, розповіла жителька села Мар’янівка Ольга Васюренко.

"Це є воля жителів нашого села. Люди повинні сказати своє слово і вони кажуть — ні", - каже жінка.

Місцеві жителі кажуть, що до найближчого населеного пункту кілометр.

"Якщо буде південний вітер, а вони зазвичай влітку теплі, то весь сморід, який там буде, то буде увесь тут в селі", - розповів житель села Василь Могилецький.

Проект нового полігону виготовили 1995-го року. Згодом, за словами Горохівського міського голови Віктора Годика, його скоригували, бо виникла необхідність вивезення сміття на полігон із міста. Щороку, каже міський голова, з Горохова вивозять до півтори тисячі тонн побутового сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП на Волині: у обох випадках постраждали велосипедисти (ФОТО)

Мар’янівський селищний голова Олег Басалик каже, що громада підтримує будівництво спільного полігону для трьох ОТГ — Мар’янівської, Горохівської і Берестечківської. Спірним залишається визначення місця його розташування.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити