image
 |  9 1 Листопада 2017 | 14:34

СМС від «Ощадбанку» та «Привату»: кіберполіція розкрила велику аферу

Шахрайство організували ув'язнені з Донбасу та Полтави.

Про це 1 листопада 2017 року повідомляє сайт «Сьогодні».

Кіберполіція України розкрила велике шахрайство, організоване ув'язненими, один з яких перебував у колонії на окупованому Донбасі, а інші – в СІЗО Полтави.

Як з'ясувалося, аферисти виманювали у довірливих громадян гроші за схемою «ваш родич в поліції», а також за допомогою розсилки фейкових смс-повідомлень від імені «Ощадбанку» та «ПриватБанку».

Поліцейські встановили, що організатором цієї злочинної групи був 40-річний чоловік, який відбував покарання в колонії на окупованій території Луганської області та був «смотрящим», користувався авторитетом серед інших зеків.

У поліції повідомили, що організатор шахрайства збирався, відбувши строк на Луганщині, повернутися на підконтрольну Україні територію, і був затриманий на пункті пропуску «Станиця Луганська».

Інші учасники злочинної групи «працювали» з СІЗО в Полтавській області. За результатами розслідування в слідчому ізоляторі Полтави було проведено обшук, і тоді в одній з камер вилучили понад 20 мобільних телефонів, Wi-Fi-роутер, флеш-карти, наркотики, алкоголь, заточки, гроші і чорнові записи.

За результатами обшуку все керівництво Полтавського СІЗО було звільнено.

Затриманим учасникам злочинної групи оголошено про підозру за статтями «Шахрайство» і «Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку».

Варто додати, що загальний розмір збитків, завданих членами групи українцям, оцінили в більш ніж 1,3 мільйона гривень.

Наразі частина потерпілих вже отримали відшкодування збитків, завданих злочинцями.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити