image
 |  5 18 Грудня 2018 | 19:43

Сніг випав «несподівано»: Луцьк практично паралізований

Луцьк практично паралізований. Маршрутки їздять із запізненнями, приміські автобуси зняті з маршрутів. За добу у місті випала місячна норма снігу.

Про це повідомляє Волинь24

Під час оперативної наради 18 грудня виконувач обов’язків Луцького міського голови, секретар міськради Григорій Пустовіт заявив, що комунальні служби працюють по 12-16 годин на добу, також задіяна вся наявна техніка (це 30 одиниць). 

Проте, як можна спостерігати, цього недостатньо. Рух автошляхами міста істотно ускладнений, для оперативного усунення наслідків стихії потужностей комунальників не вистачає.  

Луцьк стикався із подібними проблемами і в попередні роки. Зокрема, нині покійний мер Микола Романюк у подібних ситуаціях не цурався просити допомоги у приватних підприємств. Підприємці, у розпорядженні яких є власна спецтехніка для розчистки снігу, ніколи не відмовляли у допомозі. Втім, незважаючи на критичну ситуацію у місті, міська влада не поспішає звертатися за допомогою до приватних структур, розраховуючи тільки на сили комунальників. 

До слова, «Луцькспецкомунтранс» лише 10 грудня оголосив тендер на закупівлю технічної солі для посипання вулиць. 28 грудня тільки відбудеться відповідний аукціон, тож сіль буде не раніше Нового року.  

Зв’язатися із «Луцькспецкомунтрансом» не вдалося, телефон комунального підпрємства не відповідає. Не відповідає також мобільний директора «Луцькспецкомунтрансу» Валерія Кузьмича. 

Нагадаємо, «Луцькспецкомунтранс» виграв два тендери на прибирання снігу на суму 2,5 мільйона і 1,5 мільйона гривень відповідно. 

Департамент ЖКГ Луцької міської ради оголосив ще один тендер на прибирання снігу вартістю 4,1 мільйона гривень. Аукціон у ньому відбудеться 28 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Луцька люди стоять по коліна в снігу (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити