image
 |  2 15 Грудня 2018 | 17:43

Собор обрав предстоятеля української православної церкви

Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

Після ухвалення рішення Собору на Софійську площу вийшли представники церков та президент Петро Порошенко, який повідомив новину тим, хто очікував там на рішення Собору зранку.

У відповідь люди, які зібралися на площі, вигукували "Слава! Слава!".

Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній входить до найближчого оточення Філарета. Саме він є фактичною "десницею" Філарета – патріаршим намісником.

Перед проведенням Собору стало відомо, що собор УПЦ КП проголосував за митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія як кандидата на пост предстоятеля єдиної православної української церкви.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві розпочався Об’єднавчий Собор Українського Православ’я, де 192 делегати мали обрати предстоятеля Української Православної Церкви.

Участь у Соборі брали церковні ієрархи, священики та миряни, які представляють три православні церкви, які існують в Україні – УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП.

За даними Київської Патріархії, перші дві церкви схвалили участь у соборі на рівні своїх Архієрейських соборів, а УПЦ МП представлена окремими представниками єпископату, кліру та мирян. 

Нагадаємо, що серед ймовірних серед трьох кандидатів був митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити