image
 |  5 23 Лютого 2019 | 17:38

Сьогодні фінал національного відбору на Євробачення

Сьогодні, 23 лютого, відбудеться фінал національного відбору на конкурс Євробачення-2019. Із шести фіналістів буде вибраний той, хто представить Україну на конкурсі в Тель-Авіві.

Про це повідомляє офіційний сайт пісенного фестивалю.

"Цієї суботи о 19:00 на телеканалах Суспільного мовлення та СТБ відбудеться найгучніша подія цієї зими – фінал національного відбору на Євробачення-2019. Суспільний мовник транслюватиме шоу наживо на всіх телеканалах: UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА, UA: КРИМ та телеканалах регіональних філій, а також на цифрових платформах Суспільного: на сайті в HD-якості, на YouTube та в соціальних мережах", - йдеться в повідомленні. 

Окрім того, фінал нацвідбору вперше в історії транслюватиметься на радіо – на другому каналі Суспільного радіо UA: Радіо Промінь. 

Як зазначається, порядок виходу фіналістів на сцену такий: Freedom jazz; YUKO; MARUV; Brunettes Shoot Blondes; KAZKA і ANNA MARIA. 

Як повідомляв Укрінформ, національний відбір міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019 стартував в Україні 9 лютого. 

До першої трійки фіналістів увійшли співачка MARUV та гурти Brunettes Shoot Blondes і YUKO. У другому півфіналі нацвідбору 16 лютого найбільшу сумарну кількість балів отримали гурти Freedom jazz, ANNA MARIA, KAZKA. 

Загалом участь у нацвідборі брали 16 виконавців. У журі національного відбору цього року - Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов. 

"Євробачення -2019" відбудеться в Тель-Авіві. Гасло конкурсу - "Dare to Dream (Дозволь собі мріяти)". У конкурсі братимуть участь артисти із 42 країн. 

Учасник, який цього року представлятиме Україну, виступить у першому півфіналі "Євробачення" 14 травня. Другий півфінал відбудеться 16 травня, а фінал міжнародного конкурсу - 18 травня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст назвав фіналісток Нацвідбору Євробачення дует ANNA MARIA "зрадниками України"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити